România este o țară frumoasă, cu multe locuri de vizitat și peisaje inedite. Pe lângă stațiunile deja cunoscute, un mic oraș din județul Harghita ține steagul sus. Orașul ce este locuit de doar 1.300 de oameni primește anual peste 500.000 de turiști. Despre ce destinație este vorba?
Perla Harghitei este de departe orașul Băile Tușnad. Așezarea cu doar 1.372 de locuitori se întinde pe o suprafață de 189 de hectare și găzduiește anual o mulțime de turiști, care vin aici pentru aerul curat, pentru priveliștea de vis, dar și pentru de tratamentele balneare din stațiune.
(CITEȘTE ȘI: IMAGINI CU CEA MAI MARE FELINĂ DIN EUROPA, SURPRINSE ÎN ROMÂNIA! CUM A FOST FILMAT ANIMALUL CARE E SCUMP LA VEDERE)
Așa cum spuneam, micuțul oraș Băile Tușnad este situat în județul Harghita, la aproximativ 30 de km de Sfântu Gheorghe, la 30 km de Miercurea Ciuc și la 60 km de Brașov. Deși are puțin peste 1000 de locuitori, așezarea este populată pe tot parcursul anului de către turiști.
Aceștia sunt atrași de frumusețile locului, dar și de aerul ozonat și tratamentele balneare. Există mai multe pachete de tratament și activități recreative pentru cei care ajung în Băile Tușnad. Printre acestea se numără băile termale, activitățile sportive în aer liber și plimbările în natură.
Cei care nu au vizitat până acum Băile Tușnad trebuie să știe că stațiunea se situează în partea de sud a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 de metri, între Munții Harghita și Bodoc. Iar cursul de apă principal este Oltul.
Aici, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice este Lacul Ciucaș, care se află chiar în mijlocul stațiunii. De asemenea, turiștii mai pot vizita și Muzeul Apei Minerale, Lacul Sfânta Ana, Muzeul Satului din Cozmeni și Piatra Șoimilor.
Așa cum spuneam, la Băile Tușnad turiștii ajung și pentru gama variată de tratamente balneare. Activitatea din acest sector a început încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Prima bază de tratament din stațiune a fost creată după proiectele lui Bela Kuklai, având denumirea inițială de „Ștefania”. Lucrările au fost finalizate în anul 1890, iar numele s-a schimbat în „Sfânta Ana”.
În bazele de tratament de la Băile Tușnad se pot trata mai multe afecțiuni precum: cele cardiovasculare, digestive, ale sistemului nervos sau endocrine. De asemenea, stările de oboseala fizică și intelectuală, hipertensiunea arterială și nevroza astenică sunt unele dintre afecțiunile de care turiștii pot scăpa.